Tuesday, May 25, 2010

Jom amuk

Adoila. Mcm mane aa nak cakap. Aku letih dan penat la kerja dengan GO*** nih.
AKu bukan tak bersyukur sebab dalam 12ribu applicant tu, aku berjaya dapat post ni tau tapi aku penat dengan manusia bodoh bebal bangang.

Dah ko tau ko keja GO*** tuh, ko pegi bukak website porn, download movies sampai berGiG2 tuh ape kejadah bodoh bebalnye?? Pastu kau bising network ko slow, tak boleh bukak application GO***, pastu kau salahkan anak-anak buah aku kata tak buat kerja sampai network slow. Aku nak block kang, nanti datang bising2 point anak2 buah aku dengan bos aku sekali pasal ape nak block itu dan ini. Eh bodoh tau korang..

Hailaaahh kenapa la bos aku ni tak tegas hah? Ikutkan aku la kan, aku nak buat mcm aku kat XXX hari tu, semua benda nak blok, kecuali google jek. AKu tak kisah, aku tak hadap pon dengan internet ofis yg free nih.

Aku rasa org keje GO*** ni melampau, nak disuap2 dan dimanja2. HUjung tahun mintak bonus, tak dapat bonus kau bising dengan CUEPACS, etc. Macam lah kau kerja keras kejung sampai kau tak mampu buat ape kecuali kerja-kerja ofis jek. Padahal aku duk monitor ape kau buat sepanjang hari dari pagi bawak ke petang, kau on youtube jek..

Eh siot, kepada sesiapa yg hadap nak keja GO***, aku nak bagitau ni, bukan best pon. Tak payahhhh. Banyak sangat birokrasi. Lagi2 kalau kau org IT,org pandang sebelah mata je. Kau buat itu salah, kau buat kerja salah, kau tak buat pun salah. Sikit2 nak point anak buah aku, urgency sangat katanya. Internet slow, ape bala masalah, semua point org IT padahal kau tu yang bodoh pergi download movie, pergi tengok porn tu kenapa???Kau tak faham konsep bandwith ke manusia?

Hari ni aku notice ade orang bukak porn, aku bagitau anak buah aku. Tak sangke eekk dia bukak porn. Anak buah aku cakap, rupanya budak tu nak kawin. So kalau kau nak kawin, kau boleh bukak porn eh kat opis???Bahabiii!

Mesti korang tertanya2 kan apsal kitorang tak blok? Hah, gi tanye bos aku! aku dah tak larat nak fight!

OK lah aku dh lepas geram. Hahha..Puan L ngamuk uolzz!
Bye

3 comments:

noname said...

feel sorry 4 u..

shy_wani said...

kasehan...smbg master je aa cik pest. aku kalo kaya mmg xmo keje, nk dok umah jaga laki je..kan best

hamiDahRecKs said...

sabar je dik...itulah reality..kena hadapi hari2...akak kalu stress ngn org atasan yg bodo2..anggap je diorang 'tak dapat malam tadi',,,hahahaha