Sunday, May 2, 2010

A fortnight

Adessssss

.
.
.
.
.
.

Dah 14 hari ok aku punye period delay.
Tapi aku dh test dah pada hari ke 9 delay.
Negative atau macam ni (-). Hahaha
Laju je keluar 1 line aje..
Pstu aku nampak 1 line terus aku pegi basuh test kit tu sbb ala2 geli je kan ada urine.
Ke itu adalah tindakan yang tidak patut?

Laki aku pulak terus pergi flush.
Motif flush? Hahahhaa.
Hahaha.
Eh apsal gelak 2x?


Aku berpegang teguh kepada pendapat aku tidak pregnant.
Tidak dan tidak.

Sebab result tu negatif kan?


Dulu aku ada masalah period suke2 hati.
Kadang2 tak datang sebulan.
Then aku jumpa doc. (In middle of 2009 kot).
Doc tu bagi pil hormon.
Hormon tak stabil katanya.
Pastu terus aku naik badan. Choi!!!
Then period aku dah ok dah.
Setiap bulan pun ok dah.
Kalau lambat pun, dalam 5 hari macam tu la.

Dekat2 kawin, sangat accurate tau period aku.
Datang tepat pada masanya. Memang tak janji melayu langsung.


Now 14 hari uols!!
Tapi negatif..
Aku rasa saspen je.



Tak mungkin pregnant.
Tak mungkin..........tak mungkin kot????

Adeh..aku malas nak pergi klinik.
Aku dah beli 1 lagi test kit ni tapi kot2 la negatif lagi kan, membazir la pulak.

Ke test kit ni ada yang jenis tak accurate.
Aku dah google. ade jugak orang yang test, negatif.
Tapi sebulan tak period2.
Last2 jumpa doc ,doc check, positive.




So aku nak kena buat apa ni? Makan pil hormon supaya period balik ke ape?????
Tapi aku takda langsung tanda-tanda nak period..Biasa ada je tanda2 nye.
Ini tidakkkkkkkkkk.
Dan juga tiada tanda2 pregnant melainkan tak period jek.





Kesimpulan: Mcm mana nak bagi period stabil selain pil hormon? Sila bantu.
Sekian,

-Mummy L. eh mami??hahahha. motif???

4 comments:

shy said...

huhuh..cuba try check skalik lg la beb, tp beli yg jenama lain. UPT nih ade mcm2 jenis sensitivity level..

kalo negatif gak, ko kene pg klinik..dr akan kasik ko injection/ubat utk induce period ko..

tp ntah2 ko peknen kot...hahaha..

pestisid said...

shy,
actually aku lebih kepada nk bg stable period beb..snang aku nk planning2 ke ape. ni main belasah je nak dtg bile, x nak dtg bile. geram gak aku.tp nnt kene induce gemok lagik hahhaha.

shy_wani said...

try mkn Evening Primrose Oil (EPO)...bagus utk hormon2 pompuan nih.

rosealley said...

haha, mesti ko saspen jek;p