Wednesday, May 11, 2011

Aghhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Lambatla nak jumpe suami lagi.
Sedihnye malam ni.
Sbb hubby busy sangat2 smpai sekarang belum balik kerja lepas tu tak boleh nak kacau dia banyak meeting, nak calling2 or sms2 pon terhad. T_T

Aku risau sebenarnya Papa Imani ni dah makan ke belum, cukup rehat ke tak, baju berbasuh, beriron ke tak,pagi2 breakfast ke tak, jumpe ke tak, cari boxer? Dulu selalu tanya mana boxer dia..mana singlet, mana stokin? Padahal ade je dalam almari..Lepas tu malam2 makan lambat ke, nanti perut masuk angin pulak, etc etc.

Lambatnya nak Khamis.
Sebab Khamis hubby nak balik kampung lagi jumpa aku dengan Imani.
Padahal Ahad lepas dia baru je balik KL semula. Berpisah 3-4 hari pun rasa mcm stress je aku ni. Sebab baru bersalin kot, and tengah sesuaikan diri nak jaga anak. Perlukan suami sangat2...Padahal setakat berjaga malam, tidokan anak, tukar diapers semua tu aku boleh buat sorang2 je pun, suami  x buat pun takpe, tapi kalau dia ada kat sisi tu lain la sikit rasanya.

Happy kalau dia ada kat sisi di kampung. Tak kisah la kalau die penat dan nak tido lama2 pun xpe janji ada kat sini.T_T Malam2 anak bangun nak didodoi2 diriba2, sedih lagi aku sebab kadang2 mak temankan, kadang2 sorang2. Hampir setiap kali Imani bangun berjaga malam aku akan sms dan bagitau dia, baru lepas susukan Imani, tidokan dia, blablabla. Padahal aku tau je dia kat sana tengah tido..Yela malam2 buta buat ape lagi, sah2 la tido kan.

Kalau hubby balik sini, Imani bukan tido tengah2  antara aku dengan papa dia,tapi dia yg tido tengah2 sebab tangan belah kanan pegang aku, belah kiri pegang Imani. Dua2 pun nak papa and papa pun nak dua2 kot. :) T_T Seksa nye lah duk jauh2.  Lepas ni projek yang dah lama pending pun dah nak start, risau nya Papa Imani kena keja keras sangat dan takde masa yang sesuai lagi nak balik jumpa kitorang T_T

Esok nak khatankan Imani dan dia pun kena cucuk hepatitis for 2nd dose. Tak pernah pun sejak aku bawak perut dari Imani minggu ke 5 masa tu yang nampak cumelah kantung bayi je, pergi jumpa doktor tanpa papa dia ikut sekali. Ahad lepas Imani demam pun papa dia ada sekali pegi jumpe doktor. Ni la kali pertama. Uhuuuk aku sedihhh..Sensitif gila kot sekarang....T_T Hidup aku dah terlalu bergantung pada suami sejak kahwin, dan aku dah tak pandai nak berdikari sendiri T_T

Muka Imani, gaya Imani, banyak ikut papa dia. Tengok Imani teringat papa dia plak aku ni. Gaya tido Imani pun sebijik macam papa dia..suka tido letak tangan atas dahi..Jari jemari dia pun sebijik2 ikut mcm papa dia. Tengok jari anak pun aku sedih, ok..sebab teringat papa dia...wuu wuuuuuuuuuuuu..

Papa, mama book tiket terus utk Mei dengan Jun, boleh? balikla.........walaupun busy...
We need you..............


Sekian sahaja. Motif aku meluah2kan isi hati kat blog nih? Inilah aku versi lemah. Beranak dulu pun tak lemah mcm ni..uhuk..

11/05/11
12:17AM
Happy 1 month, Kamilia Imani!

3 comments:

dd dudu said...

wuwuwuuwuwuwuuuu

nak cakap "tabahla lisa.."

tapi x cakap laa... sbb mmg susah kan T_T

aleen aiden said...

ala kesiannya..akak berpantang kat kampung ye?sabar kak ye..nnt hencek husband balik bley lepas rindu.heh~

ReeNDu said...

wehh.. aku takle imagine lg cemane prasaan nye.. tak dpt nak memahami sepenuhnye.. tp bertabahlah yee!!! sabaaa.. heheh e