Monday, January 30, 2012

Jom print gambar

Yuhuuu dah dapat dah gambar yang aku print online kat eoe..Thanks sahabatku Yien ibu kepada Wafiy encem itu. Aku je ke baru tau pasal website printing online ni? Semua orang dah tau kot ye. Lembab betul.



Sebelum2 ni memang banyak sesangatlah gambar yang nak print tapi asyik la delay2. Atau pun tak pegi2 perint terus. Rugi kan kalau gambar digital banyak2 kot2 ape2 berlaku kat hard disk abis crash ke, tak ke ko nanges pasal gambar anak baru lahir semua hilang. Aku print kebanyakannya gambar Imani la since labour. Aset aku dunia akhirat ok, so kena albumkan.

So ada 1 hari tu aku mengadap jela pc edit2 kasi cerah sikit mana yang kelam tu, then upload terus ke website eoe tu, bayar then hari ni dah dapat. Puas hati okey dengan kualitinya. Yang penting tak payah nak susah2 pergi kedai. Everything buat online je. Next batch nanti nak print gambar aku yang lain2 pulak and nak print untuk tok nenek Imani kat kampung, buat sepraisss!! Mak aku memang obses cucu, kat henpon penuh gambar cucu sulung ni. Mintak2 laa anak aku ni jadi cucu tunggal lama skit biar menjadi kesayangan.

Gambar Imani baru lahir tu ada 1 tu aku buat 13R. Wah besar nye, pastu dengan gambar tu baru nampak jelas rupenye anak aku ni Day 2 dah ada jaundice okey!


Ni website tu http://www.eoe.com.my/. So sila2 la terjah ye. Diorang buat promotion(tak pasti la ke memang macam ni ke ape harga dia). Harga sekeping 4R RM0.30 je, 5R pulak RM0.45. Worth it kan pasal tak silap aku kalau print 100 keping dapat free postage. Else, RM5 ke, RM6 gitu lah. Dah alang2 print, print le banyak2. Aku print habis dlm RM90+ tu pon ada 13R, 8R semua. Yang bengang nye masa nak masukkan amaun gambar tu, ada 1 gamba tu gamba Imani tengah minum kolestrum aku masa day 2 lahir, 10 keping aku pegi print. Tak perasan okey. Rugi kat situ. So u all sila hati2 k nanti check betul2 untuk elak berlaku benda macam ni.




Ok aku sakit badan ni, nak tidur..Eh takdela, nak buat keja. tata uols..
Saja je share pasal kot2 ada yang tak tau lagi kan...so sila la print gambar banyak2 sebab memang murah kot 30sen sekeping. Ko pun boleh freely edit2 dulu, edit sikit2 then store kat storage eoe tu dulu ke, pasal dorang provide jugak personal album storage kat system dorang tu.

K, nak tengok gambar dulu. Ok bye.

3 comments:

Ciare Baha said...

nak print gak tp tade pitih, mama tlg bayarkan. gamba nantu je pon HAHAHA

bini edy said...

motip mama che-ah? mama che-ah, kalau print 100 keping baru rm30 khen??kate papa MKI(Mentua Kamilia Imani) dapat bonus berbulan2. cmne?

dd dudu said...

nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!


tqqqqqqqq bgtauuuuuuuuuuuuuuuuuuu


*semangattttttttttt niiiiiiiiiii nak printttttttttttttt on999999999999999999