Sunday, August 8, 2010

Asyik2 orang kawin je bulan ni kan?

Semalam berkampung belakang Plaza Masalam umah makcik dengan sedara-mara. Ada wedding cousin aku. Seronok gak berkumpul sanak sedara. Cousins semua pun dah besar2. Yang kecik2 dulu2 aku takmo layan dorang sebab dorang hingusan tu pon dah bsar2. So otometik aku dah tua la jugak. Choi..

Pastu semua org tanye2 dah preggy ke belum. Next question please........
Tadi je baru check, belum ngandong hokkay!!! Tunggu aku diet dulu baru ngandung bleh? Sbb kalau preggy tak de nyee kan aku nak exercise2 tu. Risau baby dlm perut ok. So selagi tak berisi fetus ni baik laa aku eksesais kan. Takde la kalau ko ambik gamba je ko rasa nak delete gamba tu dan-dan sebab mcm di pam2 kan..Lagipon weols belum sempat gi honeymoon dek kesibukan hal-hal lain...Kalau ngandung orang kata jangan naik flight kan?? Pressure tu leh buat miscarriage? Ye ke?????Ke mitos? Ke tahyul? Eh tahyull plakk.

Pastu semalam duk fitting2 baju lama. 2 kebaya tak muat sarung tang montot bleh??Hahhaa. So perlu buat sesuatu di situ. Dulu2 montot aku kecik sangat ke??Rasa mcm taaaakk..Hurm ape laa aku dah makan ye. Salahkan XXX, sebab aku start menggemok2 kat XXX dulu la sbb aku takde keje kan kat sane..Hari2 lepak2, g keje lambat, bangun lambat. Camne ni uols..mak tak sukaaa ok berat cmni. Takde la exceed 50 tp aku kan 153cm jek..Harus la nak petite2 jek..Baru kiut kot..

OK la back to tajuk. Tajuk pasal kawin, tapi tetibe cite pasal montot besar. Very the..........
Cousin aku ni kawin ngan org New Zealand. Tapi dah berusia sikit. Laki dia late 30 or dah 40. Alaaa cousin aku pun dah 30 or 30++. Bukan 20s pon..Lupe nak check IC dia. Motip??

 Best uols..sebab mas kawin dalam New Zealand Dollar. Pastu aku konpius tang hantaran dia sebab aku nampak banyak benda redundant. Perfume, handbags, macam ade 2 set je memasing. 1 set tu perfume with handbag, Vera Wang. Pastu lagi satu ape tah..Uhhh kalau dapat kat aku kan, aku mintak 7 dulang perfume je, belum campur dulang2 lain, boleh? Kate perfume freak..Gilo??

Majlis simple2 jek..Takde sanding2 pun, akad nikah jeee..Pastu makan2 happy2 with family members. Sebab lusa dia dah nak kena follow husband duk NZ. Sian makcik aku duk sorang2. Aku ni rimas sket kat makcik aku tu sebab dia terlebih peramah, kalau borak2 harus nak usap2 dan peluk2 jee sentiasa. Tapi dalam kes anak yg jaga dia dah migrate jauh, mcm kene g jenguk2 gak kan..?

Dah aahhh banyak cakap tak guna, share pic sikit2. Simple but nice. AKu suka majlis simple2 di rumah je. Kalau majlis grand2 kat hotel bagai, hurmmm terlalu berprotokol, as family members pon kita yg hadir rasa mcm terhad jee kan nak buat ape..Majlis cmni i loike..
Kak Diana cousin saya. We all tak rapat pon sebab dia dah lebih 10yrs kot tak balik kg. Tapi jumpe sekali skale die sangat baik. Sebab tu budak2 suka dia..




Anak sepupu saya. Oh dah ada anak ek aku..Tapi sepupu punya anak.Yang paling kanan tu baru form 5 tapi tinggi....Apsal aku dah 25 tapi pendek? Nanges..T_T

Yeee itulah perempuan gemuk yang sengaja memakai baju lama nak test muat ke tak di sebelah makcik dia yang baju grey tu, makcik beliau ni memang zaman2 anak dara sampai laa dah 40+ tak gemuk2 pon. Adik2 ayah aku semua camni tapi apsal aku sorang je terkecuali??? Makcik aku baju grey tu dah late 40 dah kot. ohhh nak kurus cmni gaak sampai akhir hayat..Panjangnye caption gambar ni..motip?

Pengantin laki namanya Adan ape tah..Bukan Adam...Bagus dia ni walaupun muallaf, tapi rajin join usrah la, ape yg aku dengar, gitu la.Dan masuk Islam pun bukan sebab dia nak kawin..Alhamdulillah..


Baca takliq.

Lain kan cara dia duduk. Takde gaya melayu langsung. Ala2 'i propose on my knees'...oh mcm sweet plak tetibe. Tak sempat weols aja dia makan budu, terus esok dh nak balik NZ.





Comel..Pasangan matang..

Tok Qadi dan isteri.


Semua gamba ambik kat Fb je pon tapi tak publish kat semua orang. Aku dah mula serabut laa ngan Facebook. Rasa nak delete certain people yg aku tak suka tapi cmne ekkk..Takut dia terasa lak. 


OK BYE!

p/s:
Dd ko ade buku no 7 ni tak?

5 comments:

dd dudu said...

eh saya ada laa, ingat cover muke sincan cam tu.. no 7 ada, tp xde kat rak.. mana tah peginye ekeekeke


uols.... kak diana tu muke dia cam omputih dah, sbb duk NZ kot..

slalu macam tu kan kan~ iolss klu duk jepun 10 tahun, musti muke cam japanese gitu.. suke suke



note : white + blue.. beautiful wedding!

pestisid said...

dd dudu,
motip kak diana muke cam omputih sbb duk NZ? die duk SS 9 shah alam la uols..muke dia mmg cmtu sejak kecik..ikut muka makcik saya..makcik saya ikut muka nenek saya.ko jgn tanye kenapa muke saya x cam omputih hokkay!!!kof2.

.baru nak hijrah NZ la uols..dulu dia cikgu muzik kt private skul. duk malaysia jee..

dd dudu said...

puk

uols la ni, iols dah terkeliru dengan ayat ni --> "We all tak rapat pon sebab dia dah lebih 10yrs kot tak balik kg"

ingatkan kg tu equal to malaysia, ekekekekeeee


-adik diana-

pestisid said...

dudu,
kg saya kan kelate..motip kg malaysia? uols ingat i ni kampung malaysia raya ke??

shy said...

stended la tuh org byk nk kawen before puasa. kalo x kawen skang, kene tggu lagi sebulan lak.
aku pon nk start gaining weight...malas nk watpapelehtak?