Wednesday, August 11, 2010

semua orang cite pasal puasa



Hurm...semua orang cite pasal puasa, sahur, bukak puasa, terawikh..
Aku biasa2 je tapi best la kan taun ni bukak same2 ngan suami. Hihi..
walaupun laki aku teramat laaaaaaaaaah simple.

Sahur pun dia nak makan oat je sebab tak suka makan berat2. Aku pun leh la diet skali kalau camni. Tak payah masak.. Hehehehe..Tapi pagi esok mcm nak masak lauk pastu meratah2 je sbb dia takmo makan nasik lagi kot.
Gumbira ok dapat laki senang jaga pastu terlalu mementingkan gizi dalam pemakanan.
Makanan berat2 dan berminyak2, reject...So, takde aaa aku nak masak2 beriya kan. Hehehhehee...
Yang penting ade sayur dan buah2an..Senang gile...

Smalam ingat nak sahur berat la sikit, skali tgh2 malam aku lapar, pastu kempunan nak makan ayam goreng Mcd spicy..Keimanan sang lelaki yg menjaga pemakanan tu pun tergugat lantas join aku makan mcd..Hikhik..Sekali, bangun nak sahur dua2 kenyang, so minum2 dan borak2 jeee..Hehhehe senang keje aku..

Oh ayam goreng mcd yg spicy, kenapa laaaaa ko terlalu memenuhi selera pedasku? Sebab kau la minggu ni dah 2x aku melantak ayam mcd..ehhehee..kate diet..tapi belasah fast food jek..


gambar hiasan..ohhh pandangan tertumpu kat yg kale oren itu..ughhh sedappp

Oh ayam goreng, kehadiranmu membuat aku pandang tak pandang je kat GCB itu..


Aku ada masalah kewanitaan ni. Period  delay lagi sebanyak 8 hari. Bila masa laa period aku tak delay. Nak try ambik HPA pill tu la. Dulu penah try, abis je makan pil tu terus dtg period. Kalau jumpe doc, doc bagi aku  pil hormon. Dulu penah je jumpe..Tapi kalau bleh mak tamauuuu depends on pil hormon ok..
Mcm mane laaaaaa aku nak tau waktu subur nih kalau period cycle pon tak tau bape hari. Org lain 28, akuuuuu??82? 40? 38? 25? suke2 ati dia je nak datang bila. Ko ingat ko diva ke wahai ovum, ko nak keluar bile suka2 ati ko jek? Apakah aku perlu lakukan? sbb aku rasa mcm nak jadik mama la pulak skang ni heheeeeeeeee.

Kan sikit je kisah puasa aku ni? Asyik tuka topik jek...Oh esok saya tapau jeee sebab suami saya ada urusan kerja dan balik lewat. Nak tapau ape ek? Errrmm kalau nak sihat2 baik aku steam ikan siakap je seko makan sorang2. Hehehhee...

Oklah bye

3 comments:

ciare (^_^)v said...

i likeeee ayam goreng mcd jugakkkk...weekend ni kena dptkan jugak!! hihi

shy said...

psl period..aku rs kiter serupa. wat masa nih..kitaran 40 hari minimum. dh weng agaknyee..

hurmm..psl entri ko la aku terpaksa tapau ayam goreng mcd utk buke nih..haih

pestisid said...

ciare,
mcm x jadi masak la petang ni..nak beli ayam la pulak..sebab bukak sorang2..oh dilema..tapi nanti gemokk..

shy,
ko suke gak ek..aku mmg layan ayam dia jek kalau g mcd..ntah kenape...mcm yg lain2 x wujud jek..kalau a&w lak aku suke conny dog..