Thursday, December 16, 2010

Belon

Aku dah ada baju pregnant dah.
Wah segan wey nak pakai..
Motip segan? Anak dalam perut ini berbapak yang sah okey..hakhak..

Bulan depan la pakai. Awal bulan nanti masuk 6 bulan.
Now 5 bulan setengah. Hari tu macam kecik je lagi.
Aku rasa berat aku dan size aku bertambah secara tiba2.
Owh mcm terkejut2 je tgk.

Aku ada baca, kalau trimester kedua ni biasa berat akan naik sekitar 500gram seminggu.
Kelleesss kau..

Ni petikan website indo mane tah..
"Memasuki trimester 2 janin tumbuh pesat dengan pertumbuhan kurang lebih 10 gr per hari ( minggu ke 16 sekitar 90 gr, minggu ke 20 sekitar 256 gr, minggu ke 24 sekitar 680 gr, minggu ke 27 sekitar 900 gr)"..

waaaaaaaaaaaaa kellezz..aku skang ni lebih kurang minggu 23...
Berat bertambah setiap hari ke? Wah..patutla aku rasa mcm kembung2 je..
Kadang2 siap keras lagi perut aku. Kalau kena bola pon senang je bola melantun balik hahahaha.
Eh jangan la kena bola. Kesian baby.

Lepas tu, kalau naik tangga, memang berat sangat kot.
Berat nak tampung bontoiit ngan perut skali. Sakit2 kaki.
Berdiri lama2 pon rasa penat dan pedih je tapak kaki.
kaki size 6 kan, berat skang 55-56..ke dah 57 ke ape. lantakla. Emo je aku tengok penimbang.
Memang aku tiap2 bulan pon naik 1-2 kilo pon.
Sebab takde alahan langsung. So, aku makan jela kan ape nak makan..
Takpelah janji baby sihat.
Lepas beranak aku pam susu banyak2 sampai penat sampai kurus.
Lepas tu aku nak exercise sampai kurus.
Waaaaaaaaaaaaaaa...ngeri nyee perasaan menjadi lebar... Nangis...Nangis sesangat waaaaaaaaaaa.

Mcm mane nak turun berat jadi 45-45 lepas bersalin?
Sila la bantu. Saya tak nak la berat 50 dan ke atas.
Sangat scary...Dah la laki aku kurus je..Motip bini mcm belon?

Ish ngeri sangat nak hadapi bulan ke 7,8 dan 9.Mesti besar gajah aku ni.


Lagi satu, kat mane ye baju ngandung yang cantik2 dan fashionable skit? Takyah suggest scarlet sbb dah tengok, ade la yg OK tapi kebanyakan kain dia mcm nipis2 je, bak kata si suami.
Tapi aku beli je jugak Scarlet. Brand ape lagi ye ade maternity wear? Serius tak reti beli baju..
Nangis.

Sila beri tunjuk ajar..Haiiiiiiiiiiiiiiiiipp

4 comments:

mun-e said...

nak tgk gambar peyuttt ;p

pestisid said...

waaaaa..segannye nak tunjuk perut kat moni....auuwwww...

hamiDahRecKs said...

akak pun beli kat scarlet at first tapi laki marah.nipis,ces
so akak g sogo beli kat miki mum or modern mum.ok la..tp rege tu mahal!
nak murah2..peach collection.size xxxl.preggy wear takde

pestisid said...

kak reck,
ya tepatttt scarlet memang nipis.laki sy pon x suke..so sy beli yg mane tebal2 je d scarlet..ya ampunnnnnnnnn x tau pon kak reck preggy..tahniah2