Thursday, March 22, 2012

takde pape..saja je borak kosong

sedang meriba anak yg tido.aku pun dah ngantuk ni tapi demi budak kecik ni,hari2 tido sambil duduk pun xpe.takpela,aku dah puas tido dah zaman2 bujang dulu.huk.

Eh buruk nye mukaddimah entry ni.hurm dah lama x update blog.password laptop pun dah lupa.kat opis mmg x sempat nak update.ni update pakai bb je,tak best langsung.

Wah bahagianya tengok muka anak yg sedang tido ni. tak tergambar ye rupenye perasaan jadi ibu ni.bukan ape,bila tgk wajah anak tu,sentuh2 dia,rasa lain mcm sbb tu zuriat sendiri.jadi sempurna mcm tu dari darah daging sendiri.smue pada badan dia asalnye dari aku.besar sungguh kuasa Allah ni.

Then teringat la macam mana asalnya dia.teringat minggu kelima wujudnya Imani,pergi scan nampak kantung.minggu 9 dah nampak degup jantung.skrg ada depan mata dah bsar dah.terharu okey sbb anak dah besar dh jadi manusia yg sempurna kejadiannya.pastu rasa bangga gitew pasal aku menyumbang kepada kejadiannya...hehe..

Eh xleh dilayan perasaan keibuan ni nanti x vogue la iols noks..hahahaha..dah kertu ke???hermm okla mak nak tido dulu..ngntokKkkk..dadadaaaa

4 comments:

dd dudu said...

Subhanallah

hehe sy selalu terbayang2 haris dalam perut bile tgk haris realiti

Ciare Baha said...

motip dd nak byg2kan haris dlm perut? hehe. aku plak slalu feeling2 adek yayen dlm perut. well, nak wat camne kan. lemak tepu ngalahkan pregnant 5 bulan T___T

lisa said...

dd,
selalu sentimental sangat kan kalau berdua di keheningan malam je susukan anak sambil usap2 badan dia..sambil telek2 kejadianNya yg Maha Sempurna itu..pastu teringat mcm mana dia developed dari usia 1 minggu smpai 39-40 minggu. Teringat mcm mana dia keluar..susah payah masa mengandung..mmg quality time sgt bile ada bonding time cmtu dgn anak..pastu bila rasa best cmtu mcm x sanggup nak bgi imani adik sbb takut dia rasa kasih sayang dirampas.hekhekk

ciare,
ko mmg dah ready dh tu nak beranak lagi.sila usahakan noks!mak nak tgk ko memboyot lagik.hikhik

Shy Syaz said...

nape ko bangkitkan pasal ni? tetibe aku sebak jugak(eh, aku plak nk emo)..sebab nanti tau2 je anak dah besar.

semoga Imani membesar jadi anak solehah..amin