Friday, July 23, 2010

Hantu Kom KOm

Korang ingat lagi tak kisah hantu kom-kom ni? Zaman2 late 90s gitu la. Lebih kurang 96-98 camtu.
Siapa ingat angkat tangan?

Kisah hantu kom-kom ni memang jadi fenomena dan orang semua takut. Macam biasa la, sokkaba sampah harian metro siap keluarkan lagi kisah hantu ni berlegar2. Konon2 pmpuan ni budak IPTA kat Terengganu kot, pakai susuk, tapi dah langgar pantang, dia tengok cermin sebelum habis tempoh pantang. Muka dia jadi buruk gila. So perempuan ni pakai la purdah nak tutup muka dia yang dah buruk tuh.

Dalam metro tu siap ada temubual dengan mak hantu ni. Mak dia cakap anak dia semakin mengganas, sapa jumpa, bunuh je. Sampai tahap tu. hahaha.

Pastu kan, nak kembalikan balik wajah dia, katanya kena isap darah anak dara sunti. 20 ke, 40 orang, aku pun tak pasti. Hantu ni bawak kancil merah. Lucu lak, membayangkan hantu naik keta kancil merah. Hikhik.

Masa zaman tu, ramai sangat orang percaya kisah hantu tu sampai budak2 takut nak keluar rumah. Aku sampai tahap siap pinjam songkok jiran lagik masa nak main zero-point. Tau ke zero point tu ape? Ala, lompat2 getah tu la..Name jiran aku, Apis. Kesian si Apis, aku ambik songkok dia sebab nak nyamar jadi budak laki, takut hantu tu cam aku perempuan, boleh? Hakhak. Bodoh betul.

Hantu ni memang laju bergerak. Jap je masa tu aku pegi umah atuk sebab pakcik kawin, pastu orang kampung tu cakap, hantu tu dah sampai kampung sebelah. Punye la gabra aku ngan adik2 aku. Semua 3 orang adik beradik, kalau sorang nak kencing ke ape, lagi 2 orang kena teman utk escort, takut kena tangkap hantu hahahaha. Bodoh nyee la hai percaya cite camtu. Orang kampung atuk aku pon bodoh gak sebab pecaya hantu tu dah kat kampung sebelah. PAstu bagitau budak2. Mana nye kitaorang tak takut kan?

Lagi kelaka, kisah hantu ni mula2 kat Ganu & Kelate je, last2 sampai Sabah Sarawak. Hantu tu boleh terbang dengan kereta Kancil dia, siap pergi Brunei sekali cari back up mangsa. Lawak lawak. Lepas tu dia jadi makin ganas dan hebat sampai boleh tembus ikut dinding lah. Haih la, ni siapa la yang tambah2 cerita. Lucu OK.

Apsal nama dia hantu kom-kom? sebab dia bagi salam..Assalamualaikum kum kummmm..Hahahha. Anyway kesian sangat orang2 berpurdah yang drive keta kancil merah pada masa tu, konfem orang lari bila nampak dia.

Korang ingat ke taaaaaaaaak kisah ni? Aku ingat sebab aku pecaye dan aku takut..HAHAHHAA.
Motif percaya dan takut? Sooooooo kanak-kanak. Yang tak tahan, aku sanggup pinjam songkok jiran tuh..

Sila ceritakan pengalaman anda menghadapi hantu kom-kom ini. hahha.
Tapi sampai sekarang tak tau, actually kisah ni betul2 wujud ke? Kenapa metro sampai hati jadikan cerita ni headline? Kojaqqq OK!!
Ok, sekian babai.

7 comments:

ciare (^_^)v said...

betul2....belom lg masuk part hantu susu tu...hantu muka sebelah...rasanya semua pon masuk paper..dan kebanyakkan hantu naik kete kancil =p sian kete kancil.

pestisid said...

hantu susu yg mane ek ciare? yg mintak susu ke? bwk baby tu ek..sebenanye die bwk batu nisan? yg tu pon naik kancil ke? comel nyeee..hakhak

mE™ said...

kenape aku x ingat detail pasal hantu nih..
tapi aku ingat hantu lilin~~ asal amaik gambo jer sure hantu nih nk nyibuk sekali siap pegang lilin hehehe.. camwhore sungguh..

dd dudu said...

saya ingat sangat hantu purdah ni T_T

tp sy pangil hantu purdah, aci x

mase tu zaman saya form 2 kot, zaman naik bas lenseng gi sekolah

dan saya takut nak gi sekolah, sbb kene jalan kaki, kene naik bas...

mmg kesian kat org berpurdah, sbb sume org akan takut klu nampak die hihihi

@naBest said...

aku pong igt juge. mak aku siap stenbai kan cermin depan pintu takut die ketuk pintu rumah, leh terus talakan aje cermin tu.. ngeh ngeh ngeh.. karut tul ah..

pestisid said...

dd, hahaha seluruh malaysia tau kot antu ni kan..dalam bas mesti nak duduk himpit2, kan? sbb takut antu tetibe dtg..

ana,
haha yg lucu tu mak2 atuk2 nenek2 semua pecaye la pulak..x tahan tu, siap klua paper, ngan mak antu skali buat statement cakap anak dia makin bahaya, sapa jumpe boleh bunuh dengan buluh runcing..hahahha.
anyway mak ko nak suruh antu tu tekejut tgk muke dia ke? kiut sgt makcik hahaha

pestisid said...

aino,
ade ek antu lilin..yg ni aku x tau pon..