Monday, January 10, 2011

4D scan yay..

Hari ni happy gile kot..
Sebab buat 4d scan.hehe murah pulak tu.
Alhamdulillah jumpe tempat murah, dekat rumah je rupenye..
Dah la lama gile..45-50 menet gitu scan aje..
Terbaiklah, doktor. Puas ati aku dpt scan lama2 tengok macam2.
Gender pon memang konfeeeeeeeeeeeem..Dah 3x aku nampak..SO memang leh cari baju yg sesuai dah ni hihi.

Heheh yay dah tengok dah rupe parasa anakanda..
Comel je..
Doktor cakap comel la, puan...mulut keciiikk je..
Mane ade baby tak comel,ye dok??
Lepas doktor cakap mulut kecik, dia pon bukak mulut sambil minum air..
Terharu gile aku tengok anak minum air..Rasa macam nak gi minum air sedap2 supaya baby dapat minum air sedap2 haha.
Bergerak2 mulut dia telan air sambil nampak dagu dia gerak2.
Macam baru lepas jogging je, haus sangat ke? Hehe.


Tapi baby ni kuat sangat gerak. Sepanjang scanning tu dia tak henti2 menendang la, berpusing la..
Susah nak aim tengok muke betul2.
Kejap2 main cak2 tutup2 muka dengan tangan la..
Kejap2 isap jari la..
Macam2 ragam budak kecik ni.
Patutla hari2 bagai nak rak mak dia sakit pinggang, perut mengeras..rupenye anakanda kesayangan ni memang nakal, tak berhenti2 main mcm2 dalam perut..Pasrah je aku menanggung sesak2 nafas la kadang2, sebab budak kecik ni duk tendang2 ulu hati..

Eeeuwww serius tak sabar nak tengok anak secara live.
Pipi beliau nampak sangat bulat, doktor cakap sebab dia duduk dalam air..
So, memang normal la akan sembab2 skit2. In fact baru lahir pon nanti ada sembab2 gak sikit biasanya. Rasanya baby ni tembam kot heheh. Yelah dia memang makan banyak kot, kalau aku makan lambat sket dari scedule, memang sibukkkk je menendang2 tanda protes..Dapat makan jeee, hepi..

Sabtu hari tu je baru 2d scan, berat dia 700gram. Now, baru Isnin dah 800gram++.
Memang cepat bertambah berat. Doktor ckp so far, semua ok..Normal dan takde masalah.So, happy lah ni. Hehehe...Hihih skrg tgh ulang2 tengok video baby..
OKlah nak tengok bidio..Tenet slow, takleh upload. Takpela bagi I dengan papa baby  je tengok hihi..

5 comments:

hamiDahRecKs said...

cepat,,pi shoppingg bj bby!ni due dlm bulan 4 ehh?

dd dudu said...

nak tengokkkk gakkkk
uh uh comelnyee, x sangka scan pun leh tgk bb minum air

yienjr said...

sa, wat kat ne? berapa rege nyer? nak wat jugakkssss

pestisid said...

kak reck,
bulan ni ngan bulan depan mama papa dia akan pulun soping habis2an kot hehehe..
excited nih..

dd,
heheeee..a'a nampak dia isap2 jari dengan teguk2 air skali..pastu senyum..kiut je..

yien,
depan jusco equine..rm80 je..murah kan? sbb tempat lain 200-400 price dia..tapi doc tu buat siang je scan tu sbb makan masa lama,malam2 dia check patient sakit biasa2 je..puas ati laaa doc explain byk bende..yg pnting dpt tengok muke anak..hehehe..

Anonymous said...

nme pe klinik tuh?ble share...