Thursday, August 11, 2011

Dah 4 bulan dah dia...

Selamat ulang bulan yang ke empat, anakku..
Sori ye sayang pagi tadi tak sempat borak-borak, mama nak cepat, papa pun tengah packing barang.
Kesian anak mama, kena tinggal kat papa. Sebenarnye kesian kat mama hahaha.

Gambar semalam, pukul 6.30 pm. Mama nampak macam perut awak terkeluar sikit la. Buncit ke? Ha ha ha. Hari ni tak sempat snap gambar celik, sebab papa bawak kamera pergi Jakarta. Nanti Imani claim hadiah apa-apa lah dari papa ye. Papa, please take note, jangan buat-buat tak baca blog. Kalau tak jumpa benda menarik kat mama, belikan perfume pon okey. Sebab perfume mama semua dah habis, tinggal 1 je yang bau tak tasty itew. So not my taste ralph lauren botol turqoise tuh.

Dah menjadi bualan cikgu taska dah, Imani dah debab kata diorang. Hari-hari mama hantar, teacher cakap,  tembam la Imani ni, besar la Imani ni..Pengetua taska pun hampir-hampir tak kenal Imani, dia kata Imani dah semangat sangat. Mama rasa tak besar sangat pun kot. Ke sebab dulu anak mama ni slim sangat ye. Tapi dulu pun tak la slim sangat. Just nice je kot.

Nanti kita pergi cucuk pneumococcal (yeke eja gini?) ye sayang. Mama hadiahkan 1 jarum setiap bulan. keh keh keh keokkk..Harap-harap pergi cucuk nanti, bila timbang dah bertambah la berat anak mama. Bulan lepas naik 900g je, mama nak awak naik sampai 1kg or lebih sikit, boleh? Mama dah usaha tau sediakan susu yang cukup, jadi Imani kena minum semua dan tukar semua tu jadi isi badan yang bambam gituh, baru la sedap mama nak gomol. Tapi dah besar nanti jangan lupa kurus balik ye. he he he.

Imani, sila rajin golek-golekkan badan, sekarang rajin pusing2 je, bukan pusing yang balikkan badan tu or meniarap, tapi pusing lokasi kedudukan. Motif? Nak meniarap pun malas, suka sangat cepat give up. Bulan ni Imani kena berusaha ye untuk pandai meniarap dan jangan malas-malas dan cepat moody macam mama. Sila kool macam papa, ye!

Ish rasanya aku kena pergi update kisah-kisah Imani ni kat blog dia lah. Papanya dah buatkan blog kat anak dara dia ni masa dia dalam perut lagi. Dah berkurun mama tak update kan. Mama shutdown terus blog ni OK tak, lantas mama bertukar menjadi ibu mithali lagi lemah lembut terus duduk bersimpuh gitu. Takmau ganas-ganas dah. Masalahnye, seswai ke?? Mampu ke?????
Hahaha. Biarkan menjadi tanda tanya.



5 comments:

noname said...

membayangkan lisa xganas n pink2...

...

..

.
.
.
.


hmm kelam.. xnmpk pape... ;D

dd dudu said...

hak hak mama kijam cakap imani buncit hak hak (sambil tengok bukaan baju imani macam terbelah siket kat bahgian perut)

sweetdrugADDICT said...

ralph botol clear label turquoise tu ke? best giler kot.. tu fav perfume aku

bini edy said...

noname,
kejamnyeee...tak kuasa!

dd,
dia suke korek2 baju tu la..kalau pakai binder perut pon die korek2 jugak smpai rompong gituh..kalau pakai baju je, die selak2 baju tu tarik ke atas pastu biarkan..saja keluarkan perut. motif?

maria,
yg nih..
http://perfumeauction.net/images/Ralph%20by%20Ralph%20Lauren%20for%20Women.jpg
tak tau..aku tak suke bau dia..aku suke bau tu awal2..masa beli je la..lama2 aku x suke.sama gak ngan nina ricchi botol epal tu..memula suke pastu non hadooo..ntah idung aku ni..problem kot

Madam Amie said...

Dear Imani... happy 4 months ... :)