Thursday, April 22, 2010

Eh entry ni awal2 macam ok, bawah2 tetibe emo. Ape kes?

Oh semalam aku kata nak standby.
Standby la sangat kan, pukul 6.30 petang aku balik rumah.
Mandi laju-laju, tapi tengok dulu adamaya dengan nenek kebaya.
Kesian sangat aku ni tetibe addicted cite melayu la plak,
NEnek kebaya tu org lain dah tengok taun lepas aku baru nak tengok.
Pukul 8 mlm gerak pergi opis balik.
Pukul 10 mlm aku dah blah hakhakhak.
Kosser aku nak stay lama2.

Nasib baik aku tak stay lama, rupenye keje tu sampai 3 pagi daa.
Sian la kat 2 technichian aku.
Ngan bos aku yg sakit tu sekali.
Pukul 3 pagi makcik cina bukit tu balik.
Dah la dah tua.
Eh apsal eh aku rasa aku taip ni macam lirik lagu je,
Sebab taip2 sikit, enter enter enter.
Hahahha. Iklan jap.

Aku respek sesangat la kat bos aku tu,
Dia kan, masuk gomen tak silap aku dengan SRP je.
Naik sikit2 last2 jadi pengarah. Gigih kan beliau.
Dah la suka stayback, apa balaa la dia buat dalam bilik dia.
Hari2 balik pukul 1 pagi. Umah dah la jauh, Taman Melati.
Jauh la wey dari SK ni.
Semalam dia kata dia sampai umah pukul 4.
Tapi pagi2 lagi aku nampak dia dah datang keja.
Eh ko tak tido ke bos?
Saspek la aku..

Walaupun kadang2 aku rasa dia menyerabutkan pala otak aku.
(ade ke org tak penah rasa stress dgn bos dia? respek!)
Aku tak penah lawan cakap dia.
Sebab, dia baik la.
AKu kawin aritu hhambik ko, dia datang bawak angpow
Dalam tu ada duit kau boleh beli sebijik mesin basuh kot.
Kelllezzzzz makcik nih.
eh apsal aku tetibe cite pasal dia eh?
Stop jela. LAin kali.

Smbung cite tadi.
Aku dah la tak stayback lama.
Pastu pagi tadi terbangun lambat da.
Laki bini tido depan TV. Tetido ok.
Edy dah kejut dah, pastu dia pon tersambung tido.
Kesahnye pukul 8.20 baru aku terbangun.
Baju tak iron lagi neh.
Punch in pukul 8.30. NICE.
Minggu ni dah 5x dah aku merah. Lantakla.

Dah la  aku sakit perut ngan pinggang.
Gi keje lambat. OK la, jadikan alasan utk hari ini.
Lagi 4 tu aku nak letak alasan ape eh. Ada cadangan.
Tadi aku dah tulis (lif rumah rosak, rumah di tingkat 11).
Lagi dua aku tulis jalan jam. Tak logik kan, umah aku dekat opis jek.
Ada aku kisah???

Berbalik kepada soal sakit pinggang.
Woooooo bila nak period ni.
Biasa kalau sakit2 macam tu, sebab nak period.
Tapi tak datang2 la pulak.
Risau la pulak aku.
Tapi tak mungkin la buatan orang (hikhik)
Eh eh tapi tolong eh jangan usik2 aku pregnant la ape la.
Aku nyampah la wey gurauan2 pasal mengandung nih.
Segenap lapisan masyarakat opis duk usik2 hal pregnant.
Aku dah muak, jelak.
Awal2 dulu aku tersipu2 la malu. Now aku nak hempuk2 kepala org tu.
Kau ingat aku ni kerja nak buat anak je ke.
Aku pegang baju aku kat depan perut ni pun cakap aku pregnant.
Aku gi beli buah jambu pagi2 kata aku pregnant.
Aku gi cafe, sana sini la, org usik hal pregnant.
Aku pegang pinggang sebab sakit pinggang pun cakap aku buat projek tak hingat eh malam tadi?
Adoilaaa tertekan la waaaaaaaa.
Eh helooooooooo.

Aku tau la kalau aku pregnant ke tak.
Jawapannya tidak.
Aku kan dah cakap, not too soon la bebeh..
Motip tak paham?
Aku nak menjadi seorang isteri yang baik dulu sebelum jadi seorang ibu yg baik.
Sudah la korang...Tunggu la aku betul2 pegnen akhir taun ni ke, ape ke.
Baru aaa cakap congrats ke ape...
Apsal aku perlu emo eh bab2 camni?
hahaha. tah la aku pun tak paham.


Ok aaaa aku bosan ni x tau nak buat ape.
Laki aku busy bawak delegasi Arab pergi meronda KL.
motip delegasi?sorang pak arab jek la..
Aku tinggal sorang kat umah.
Aku sedih la sebab skang aku tak berapa berdikari dah.
Dulu ok jek, ape2 buat sorang.
Skang susah laaaaaaaaaaaaa.
Selalu rasa sedih kalau buat ape2 sorang2.
wuwuwuuwuw T_T

Apsal emo nih? Nak period ke??Fuh fuhh harap2 ye..

5 comments:

shy_wani said...

aku rasa ko perlukan terapi...jmpe psychologist ke...hehe..gurau je..
wat terapi spa jer...pg honeymoon dgn edy ker..mebi ko tertekan sgt kot.

typical malay kot..asal kawen je nk cpt2 anak. aku yg 6bln kawen xdpt2 nih, bayangkan perasaan sedih la nk menjawab...bknnye diorg tau brape byk kali dah usaha and to what extend kite dh mencuba...
eh..apesal komen ko nih jd cam luahan hati perasaan aku lak nih...

dd dudu said...

Aku pegang baju aku kat depan perut ni pun cakap aku pregnant.

Aku gi beli buah jambu pagi2 kata aku pregnant.

-
-
-
-
-

kelakakaaa :'D

aku dgr pun rasa nak hempuk kui2

pestisid said...

shy,
terapi ape. aku x stress mana pun melainkan org suka gurau hal ngandung. haiyo. hahhaa. bukan aku beria nak beranak, tp org lain beria suruh aku beranak.

dd dudu,
boleh tak kalau nak hempuk betul2??T_T.

rosealley said...

beli jambu pun org cakap peknen? haha, hempuk jek lisa;p

pestisid said...

rose,

sbb aku beli jambu skali ngan buah mangga dan serbuk asam dia kot. pagi2 kul 8.30 hahahhaa. aku pun tetibe rasa mcm dorg patut speku sbb mmg tindakan membeli asam pagi2 buta adalah extraordinary kot.