Saturday, April 17, 2010

Outdoor Photoshoot- More pics

Eh aku nak buat outdoor photoshoot kawin lagi sekali.
Kat Putrajaya.
Sebab masa kat kg tu, tak banyak area menarik.
Dan kami sudah sangat penat dah.
Hari kenduri pulak tu free outdoor photoshoot.
Nak entertain orang lagi, lewat petang baru boleh cilok kejap.

Tengah rikey2 price untuk baju pengantin dan
PHOTOGRAPHER.
Wa talak duit manyak woo.
Anyone tau siapa boleh bagi pakej murah.
Baju dengan mekap tu OK je kot.
Tengah cari fotografer.
Anyone? Any 2? Any 3?
Hehehe.


Tak siap-siap lagi la outdoor pictures aku.
Sabarlah mungkin Palie banyak kerja dan customer lain,
Ni aku edit sendiri. Sebab aku boring laki aku pergi meeting.
Ya ampun sangatlah buruk :(

Gambar ni memang shot dia dah elok. Aku edit sikit je.

Pintu stor gerabak keretapi lama. 

Pintu yang sama seperti di atas. Aku gemok.

Cakkkk..I like this one.


Di dinding bilik je ni.


Tak tau la guna kaedah apa ni. Tapi kurang memuaskan hati.

Ini pun teknik percubaan. Tak puas hati.

Jari kanan(dari kiri) cincin kahwin. Jari kiri cincin tunang. Motif diamond cincin tunang lagi besar? Jari adalah montok. T_T

Teknik cacamarba yang mana aku rasa Edy pasti tak suka sebab muka dia jadi macam tu. Maafkan isterimu.
Kiri: Atuk, ayah kepada umi saya. Dia sayang Edy sangat2 sampai aku jeles.
Lokasi: Kabin milik baba saya, depan rumah saya.


Yang freehair tu mak hayam, eh eh mak andam. Pegang payung is Amy, adik aku.


Kiri: Pakcik aku. Macam samseng kampung dusun, tapi poket beliau memang tebal. Pemurah, selamba je dia hulur duit kat orang kampung kalau orang mintak.
Tengah: Laki aku daa.
Kanan: Pengapit laki. Memang hensss tapi aku chup untuk adik aku si pengapit perempuan.


Mode: Pejamkanlah matamu wahai isteriku lantas daku tersenyum hahahhaa.Eh ayat ni aku buat sendiri, bukan Edy.

Yang ni aku suka, walau nampak pelik. Ada aku kisah korang tak suka? Hahaha. Yang penting double chin harus kelihatan gitu. T_T


Pakcik belakang tu macam berbulu jek kan ngan kitorang duk posing2 maut. Ada saya kisah ke pakcik? Hahhaa. Actually jarak we all dengan pakcik ni agak jauh, nampak dekat sebab Palie zoom kot.

Gambar ni cantik sebenarnya, aku buat camni jadi tak cantik.

Budak2 Sc Pasir Puteh. Thanks ya'all sebab datang.

Teknik Menghantukan diri sendiri.





me loike style2 yang macam haunted ala2 kukubesi dot com.

Gambar diedit sendiri oleh aku dan dicapture oleh photographer, Palie dan isteri.
Palie's blog: mediaseni.com/blog
Type facebook group: MASSA STUDIO.

Matila aku gambar dah basi, suka2 hati aku je nak edit sendiri.. Palie, maafkan daku sebab memang gatal tangan nak edit. Palie edit la cara Palie ye, ni buat sebab boring dan nak testing2 je. Thanks ye Palie and wife sebab you all memang bagus sangat buat kerja. :)

Semua gambar atas ni Palie yg capture tau.



Regards,
-Puan L.

8 comments:

dd dudu said...

suke jekkk yg gamba ko ni, eh yg gambar ada pntu tu kat mana? seramnye background hihi

shy_wani said...

rajin btol ko nk wat outdoor lg. slmt mencari photographer yg best2...
dh siap nnt jgn xpublish lak..

pestisid said...

dd dudu-
yg mana eh? yg no 3 ke? kat stor gerabak keretapi tinggalan sejarah. seram eh? ke yg edy jek pose? pintu yg sama la tu.

shy-
a'a rajin sebab mcm tak puas hati kat kg aku takde tempat menarik. dah la rushing and dah penat dah.

dd dudu said...

uolsss

nanti iols kawen uols edit gambar weols pulak ye

wahh suke2 ati aku jek

bye

note : wahh segan1 x ek potoshoot dpn org ramai, hik2 (merujuk pada kwsn stesen ketapi itu)

pestisid said...

dd dudu,
boleh jek kalau ada masa. contohnya masa bengang dengan bos sampai tak nak buat langsung keje bos, buat keje sendiri jek..eh tapi sy tak pandai la edit jadik sweet2 mcm peribadi dd dudu. anda kan seorang yg pinky :)

shy_wani said...

tetibe aku nk ckp mata ko cantik...
eh..ape kes?

pestisid said...

shy,
yeke..ok aku terharu walaupun ape kes?
hahah

dd dudu said...

uolss, i x minat pink laaa
hihihi

bukti : tuk kawen iols x nak pink pun, kih kih kih

selalu tanak ngaku suke pink, motip diri sendiri? ;p