Wednesday, March 2, 2011

Tension aku manusia ni

Ish pagi2 buat aku hangin. Menyampah betul aku dengan staf2 kat sini. Nak kata bodoh, pass la pulak interview keje nyeee nak masuk sini. Hari tu kata bagi parking bay kat pregnant lady. Ok, fine and thanks banyak2. Sangat2 bersyukur. Pastu siap bahagian yg urus parking tu buat announcement ckp petak nombor tu khas utk aku jeee sebab aku tgh sarat.

Tapi yang bodoh pon ramai, dah sah2 kat situ ada tulis no plate kete aku, tulis no plate OK!! tak pandai bace???yang buat bodoh menonong korang pergi park kete korang tu kenapa?? Ade sorang tu siap penah ambik petak aku, pastu jumpa aku kat lobby ckp, eh puan..saya ingat puan dah bersalin. bersalin kepala otak ko..ko tak nampak ke perut aku membuyung lagi ni. Aku ingat dia dh tau aku tak bersalin lagi dia reti la nak park tempat lain. Tapi arini dia park situ lagi. sah2 laaa memang sesuatu pmpuan ni. Jenis tak paham bahasa. Dah la pembantu pejabat lak tu pmpuan tu. Geram aku. kalau dia taraf2 pengarah ke aku tak kisah laaa. Tetibe lak aku dah emo2 tahap berkasta2 bagai nih. Bukan niat aku nak merendah2 kan jawatan ko ke ape, tp boleh tak sebagai manusia ko bertimbang rasa sikit. Ofis orang lain takpe ah nak park pon dekat je kot, pastu ade lif. Ofis aku, lif non hadoooo. Dah la kalau waktu kerja time2 mcm aku ni dapat parking ujung2 dekat kuarters. Kosser wey nak jalan jauh2. Pastu nak kena naik tangga lagi. Dah la bongok punya pintu sebelum naik tangga tu, susah gila nak bukak siap aku nak kena tolak2 guna daya tenaga berganda. Bodooooooooo ahhhhhhhhhh bangunan niih. Pastu department aku kat ujung skali plak tuh. Aghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! Tensionnnn!!!

Dah la kelmarin cramp kaki kanan. Sakit tak ilang lagi. 6pagi tadi cramp kaki kiri plak, sekarang sakit dua2 kaki. Belum tambah sakit hati. Tadi nasib baik ada 1 petak kosong sebelah petak aku tu. Aku pun park situ. sebelah kete pompuan tak paham bahasa tu lah. Tapi tu pun reserve parking gak sebenanye utk ape2 event, arini takde event, so terpaksa aku park kat situ. Harap2 pasni dia paham bila dia tengok kete aku kat situ, tapi dia plak yang ambik petak aku suka2 dia. Nasib baik tadi takde orang lagi kat petak sebelah aku, kalau ade??? tak ke jauhhhnya aku nak menapak.

Bukan pompuan tu sorang je tak paham bahasa. Sebelum ni ade jugak jantan gagah yang tak paham bahasa park situ. Ko gagah ke, gayah sebenarnya??? Kelmarin dan semalam plak ade orang park situ gak, orang tu outstation kot, suke2 die je 2-3 hari park petak orang ngandung So, kesimpulan nye orang2 ofis ni non hadoooooooo dan tak berperikemanusiaan dan tak peka alam sekeliling. Benci aku duduk opis ni. Benti keje kangg baru tau. Kalau aku takde, ade sesuatu akan berlaku pada april dan akan menjejaskan prestasi ofis ni. padan muka.

Kat Malaysia ni memang banyak pon spesies tak paham bahasa ni. Macam dalam komuter wanita la kan, bersepah gak yang ade burung pergi masuk. Simpan kotey ko kat rumah laaa.. Kan dah mencarut. Kat tempat takleh buang sampah, dah tulis dilarang buang sampah, betul2 bawah tu laa ko nak buang sampah. Ape jenis manusia laa macam ni. Mak bapak ko tak ajar ke????Sekolah tak abis ke?? Nasib baik kat rumah dia takde signboard dilarang berak di dapur. Kalau tak, mesti die berak je dalam sink dapur. Ok la, exaggerate sikit


Dah2 aku tau ade org akan cakap sabar sabar..pmpuan ngandung tak elok marah2. Ok fine, dah nak 9 bulan ngandung...baru 5-6 kali kot akuuu meletup camni..maksum sangat ko kan nak menten ayu bagai disebabkan ko  ngandung. So hipokrit. So kirenye orang mengandung ni kena menten ayu, penuh kesabaran dan ketaatan dan boleh dibuli sesuka hati????Tahniah buat anda yang berjaya. Saya tarik diri.
Benci aku. Aghhhhhhhhhhhhhhhhh benci!!!!

Nanges jap..dh la banyak keje arini. Aghhhhhhhhhh tension tension.

7 comments:

ReeNDu said...

Woohh tape2..aku sokong tindakan ko memaki disini..aku paham prasaan meluat yg meluap2..haha mmg bongok itu org!

Anonymous said...

woi,aku bg rasie menten ayu ketika mengandung nak?leh cuba next time...hahaha..-sariey

pestisid said...

reen,
kan reen. aku rasa ko je memahami. org tgh stress tak lepas2kan stress leh jadik gile kot. pendam sesorang. kosser akuu nak jadik camtu..

sari,
rahsia ko adalah dgn tidak bekerja kan? aku naaaaaaaaaaaaaaak sangat benti keje kot. malas dah aku. dh bosan. tp duit bulan2 nak menten masyuk. cmne????

dd dudu said...

cian harlisa.
cissss perempuan itu

Anonymous said...

ya betulll..paling2 ko meroyan akibat kebosanan di rumah...ala, ko bisnes la..aku?malasssss..pun reason sakit otak tuu..hohoho-sari

alamanda said...

entry ni kiut giler. so cool. i loike. keep it up. akak doakan awak senang bersalin nnt.

pestisid said...

dd,
motip ko bg name penuh? xmau x mau..nanti google2 nama aku jmpe blog ni..xmauuuuuuuuuu

sariey,
haha dulu keje xxx rilek2 je tensen gak..tp skang keje yg betul2 byk keje, lagii tensen rupenye, dah la memboyot2 ni hah..

alamanda,
eh kak alamanda ni sape..profile restricted pulak..thanks singgah blog..kiut ke entry ni? bukan entry ni emo ke..? T_T