Tuesday, March 1, 2011

Letih

Aghhh baby, sakitnye tendangan kamu. Dulu geli2 bila dia gerak/kicking. Now dh rasa sakit2 sikit. Sebab dah byk tenaga kot baby ni.

Start weeekend hari tu mcm dah kurang larat skit. Berat dah kot baby. Or position die dah tetap, kepala bawah dan baby mcm dh turun sikit dh dulu. So, rasa berat sgt skang ni. Naik tangga dah mengah2. Duk kat ofis dah la lama seharian, sakit pinggang, sakit kaki, sakit rahim.

Nape tah hari ni mcm ade contraction braxton hicks yg agak kerap. Risau la pulak baby comel ni tak sabar2 nak keluar. Hopefully dia keluar ikut timing, mama dia banyak keja nak setel ni. Bulan 3 ni memang kena pulun siapkan keja before ambik cuti. Nak cuti awal ahhhhhhhhhhh. Rilek2 duk kat rumah je dh dekat2 due.

Now tgh sakit kat bhgian bawah. Rahim mengembang lagi kot sbb baby dah tambah berat. Berapa la agaknya berat baby skarang. Ikut ticker 2kg. Nanti 4mac ni ade next routine checkup, nak check la position baby betul2. Bahagian ape kat tengah2 perut and pusat ni, sakit dan keras kat situ. Bahagian belakang badan dia kot. Tp kerasnyeee pastu suka senget2. Jap2 perut aku berbentuk pelik je. Sebab baby duduk pelik2. Suka ngiring kot.

Eh mcm nak benti menaip. Solat. Nak keluar jap lagi.
Tata uols.

4 comments:

yienjr said...

betul sa, baby keras kat kat tengah2 pusat dan perut... rasa tulang belakang dia la kot ;p

Ciare Baha said...

org kata,bila perut terasa sedikit 'ringan' maksudnya nak dekat bersalin. tp mmg betul aku rasa

miss said...

weh apesal aku tk rs pon braxton hicks tu lg... ke aku je tktau yg aku dh pnh rs? pelik gak ni...

pestisid said...

yien,
rasanya tu belakang badan dia la yien..tu name kedudukan anterior kot..

ciare,
rasa ringan ke dekat2 bersalin? hope so lah..snang nak detect kan..