Monday, April 11, 2011

Haluuuu

Hehehe aku kat wad 309 DEMC nih. Arini aku induce. Aku pon x tau kenapa aku gigih nak induce. Doc bagi pilihan nak tggu baby keluar naturally or induce sbb bb pon dah matang, plus aku suspected diabetis kanssss..choi!feeling2 diabetis during pregnancy sebenanye takkk..T_T..reading gula 4.+ jek laaa T_T

Tadi pagi2 dtg, seluk2 demm baru 1cm bukak. Pastu terus masuk ubat induce. Harus la seluk lagi. Contraction pon dah ada tapi tak kuat sangat walaupun kerap..Paling tggi bacaan tadi aku intai 58 ke, 59 tah..Aku tanya nurse, kalau yg kuat, bape? Nurse cakap almost 100. Oh em giiii. Masuk ubat tadi kan, mcm pedih2 kat bwh tu. pedih kene seluk kot T_T. Baby aku pon mcm tido ni..tapi perut aku ya rabbii keraaaaas gileee...

Aku ada dh rasa lenguh2 pinggang, pastu cucuk2 mcm senggugut. Nenek aku pun tadi check(nenek aku dulu bidan HUSM hokey), dia kata dah keras2 perut aku ni, pastu kepala baby dh engage turun bwh betul2 dah..cume maybe serviks aku ni tebal jenis susah nak bukak kot. ganas kan, tebal sgt..hurm...ke sbb aku dah terbiasa senggugut taraf nak pengsan tu yg light2 punye contraction aku still boleh kawal..hope so lah..

Eh eh alamak tetibe contraction kuat sket la. Motif sempat update blog, main FB bagai? aku bosan okey.sian mak aku ngan nenek nak kena tunggu lama..nak bukak 10cm lambat lagi kot..tp ni dh sakit gak sket2..aku nak alihkan perhatian dr sakit jeee tu yg aku online2 tuh.

td aku dh type panjang tau tapi tetibe laaa wifi ni problem..terus ilang..
x kuasa dh la nak type2 panjang2..aku nak makan ni..
see uol..
doakan aku ye.

XOXO. tetibe XOXO kan..

6 comments:

@naBest said...

Berusaha!!

aku pulak yg berdebar2.

kak ipar aku induce sampai demam demam beliau. harap ko sehat sejahtera. hohohoohoh

Syima Emi said...

lisa, aku selalu je baca blog mu ni. hehe.. tapi kali ni, rajin nak komen plak.. hahahahaha..

aku just nak oyak, semoga semuanya baik2 belako.. boleh beranak normal.. bykkan berdoa.. mu nak beranak, aku plak seriau.. hahahahaha...

rosealley said...

cool la ko lisa, sempat lagi update, haha, harap2 semuanya ok:)

shy_wani said...

good luck lisa.
semoga selamat la mama n baby..
mengucap byk2 k..jgn jerit cam orang i**** slalu wat kat hospital2..adik aku cakap kalo kuat menjerit nnt ko xde tenaga nk push.
ok..semoga selamat yer

ja_on_seven said...

berdebar nk jmpe 'ryehanna' bukan name sebenar

pestisid said...

Dear All,

Thanks for the prayers...
Akhirnya selamat jugak aku ni..
Hehehe.
Baru nak reply komen2 korang..reply sekali gus jelah..