Friday, April 22, 2011

Tolong tolonggggg

Tolong..tolong..
Imani tak nak direct breastfeed la. Pelik kes aku ni. Biasa baby x nak isap botol nak menetek je.
Kes nya aku rasa sebab awal2 aritu bengkak susu kot pastu susah sangat nak bagi dia sebab aku sakit.
Aku terpaksa pam dan bagi thru bottle. Now dia mcm tak nak direct breastfeed. Sedihnye aku..

Camne nak buat ni? Lagi satu rasanya sebab susu aku banyak sangat sampai kalau sua ke mulut dia bleh memancut2 meleleh2 kadang2 ke muka dia. Aku pun tak tau nak halang mcm mana dah dari meleleh2 yg over gitu.  Tu yang dia rimas tu. Sila la bantu ye. Sekali pam aku leh dapat 5oz terus. Tapi hati seorang ibu memang nak anak hisap direct je..selang seli sekali sekala bagi EBM ok la. Ni dia nak EBM je plak. Dah 3-4 hari nih. Sedih!!!!

Aku naaaaaaaaaaaaak sangat dia kembali direct breastfeed. Rasa sedih sangat2 dia tolak. Dah la papanya takde..Wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...T_T

Bantula saya..bantulaaaaaaaaaaaa

5 comments:

ja_on_seven said...

adam dulu pun mcm tu.. ( sedikit kecil hati kerana anak pun tak sudi - hikhik )

solution : pam je la..

em..mase tido mlm nnt cube direct BF lagi..

pestisid said...

ja pastu camne, die nak menetek balik x pastu?

Madam Amie said...

Lisa ye, ni kakak kpd mune, merangkap kwn kpd dd dll. Masalah jd sbb cara posisi menyusukan. Bila susu byk try bf dgn cara mengiring atau rendahkn badan ke blkg atau cara apa2 pun asalkn daya graviti tuh rendah sikit.... Masalah ni jd kat akk sekali sekala bila susu byk. Baby x pandai lg control susu yg tiba2 byk bila die isap...

pestisid said...

akak muni,
a'aa semalam dpt detect dah masalah tu..thanks akak muni..nnt sy try lagi cari position die..kirenye die bukan cnfuse teats la ye?susah ati sesangat anak tolak direct breastfeed.

Madam Amie said...

lisa.. dah okey? try dan try sampai dia selesa menetek tuh.. sama la macam akak.. Niya sambil netek mulut bising sangat... pastu mengamok2.. pastu kaki tangan semua tendang2.. kelakar tgk dia mengamok.. so, jgn risau sgt ye.. dia x confuse.. dia pun sama macam kita masih lagi belajar... heheheh