Tuesday, February 22, 2011

Baby boleh kentut dan hiccup dalam perut? LOL

Baiklah, saya baru je tau anakanda dalam perut rupenya boleh hiccup or tersedu-sedu.
Selama ni ingatkan 1 type of movement die tu adalah die main2 tangan ke, kaki ke kicking slow2. Rupenye baby sedu ye.

Pergerakan dia memang lain macam sikit dengan gerakan2 lain. kalau dia tukar position/kicking memang boleh tau jenis gerakan tu sebab yg tu kuat. Ni baby gerak dalam rhytm yg sama, lamaaa. Ade lah dalam 5-10 minit kadang-kadang dan 2-3x sehari. Biasa dia hiccup kalau Edy ada sama dengan aku. Kebetulan kot.

Pelik jugak masa mula2 dapat rasa gerakan yang lama, berpanjangan dan bit yg sama tu. Dia mcm denyutan jantung la sebenarnya, tp mcm gerakan. Ritma dia tu mcm denyut jantung, tp ia adalah gerakan kecik.

Alkisahnya aku tau ni pun sebab google. Tapi aku google benda lain, 'baby kentut dalam perut.'
hahah jangan gelak la wey aku memang suka google word kelaka2 camni sebab pernah dah 4-5 kali mcm ade gerakan angin dlm perut sekali ngan bunyi. So aku agak2 baby ni kentut la kot. Edy pon pernah rasa mcm ade angin gerak dlm perut mcm kentut. Dia pun assume baby kentut. So aku google la, pastu jumpe la forum ni, ade orang tanya gak, baby dalam perut boleh kentut ke? So rata-rata forumer ckp ye..Dorang pun rasa, so aku agak2 anak aku ni kentut rupanya. Kihkih lucu la..Comel nyaaa kentut dlm perut. Nak gelak jap.

Lepas tu dalam forum tu pun ada orang cakap pasal baby hiccup dalam perut. Based on pengalaman forumer dan cara dorang citer, betul la kot, baby boleh hiccup dalam perut. Wah comelnyaa dia, hari2 hiccup ye........Nanti next checkup nak tanya doctor la.
Sape2 kawan2 yg doctor yg baca blog ni sile la bagi pendapat sekali.

kihkih nak gelak lagi la bayangkan baby sedu2 dan kentut dlm perut. Comelnyaaaaaaaaaaaaa....

2 comments:

Puan nadxoxo said...

Memang comel dan sweet! Nad dpt rakam video..

http://nadxoxo.blogspot.com/2010/09/our-unborn-babys-hiccup-video.html

Skrg hanya tggl kenangan hehe

pestisid said...

nad,
memang konfem la baby hiccup ek..alaa ruginye baru tau..kalau 1st time rasa tu dan dah tau dia hiccup mesti moment tu lagi sweet dan sgt comel hahaha. best jugak layan dia gerak2 mcm tu..mcm lucu. perut gerak2 x pasal2