Tuesday, February 8, 2011

bank merah yang &*^$*#(&%#(*%#()

Kesahnye hari ni aku panas membara nih. Dah la air cond bilik aku ni tak rasa. Nasib baik aku tengah mengandung je, so aku sabar la nih. Sikiiiit je lagi aku nak sound celaka banat segala kat sekor staf bank merah ni.

Alkisahnya semalam nak bayar sewa rumah. Sekali ape la masalahnye ATM machine tuh telan duit tapi transaction failed. Lepas tu duit tu memang sah2 tak masuk akaun. Dah isi borang, buat report semua dah, pastu officer branch ckp, kalau nak follow up, call general line HQ. Aku pun call la utk follow up. Then HQ pulak cakap, awak kena call branch(ni semalam la). Hari ni pulak aku pun call branch, ntah macam mane manusia sekor ni boleh lepas interview bank ni lepas tu diterima bekerja kat bank ni pon aku pun tak tau, kalau aku jadi interviewer memang aku halau je die terus, boleh plak dia jadik officer dengan takde fon etika nye, dgn cakap kasar segala. Memang aku hangin betul dengan cara dia menjawab. Pastu aku ckp la nak check aku punye status report dgn dia, ade ke tak, nak tau sama ada dia keep track tak, log num ke, ref num ke ape. Dia cakap...Takdeeeeeeeeeeeeeeee kite mane ade simpan benda2 mcm tu, smue tu dah fax ke HQ dah. Benda2 ni semua HQ yang buat. Bila aku call HQ, HQ cakap branch buat. Ikut logiknya, ATM tu kat dlm branch kan, sah2 la branch yg buat keje setakat nak check taly ke tak transaction tu, branch la yang buat.

Aku pun cerita la lagi sekali kat pakcik hazab tu pasal masalah aku ni. Duit 650 kena telan tapi kluar slip tulis transaction error. Pakcik tu pun tanya, duit masuk ke tak dlm akaun. Aku cakap tak. Dia boleh jawab camni...Oh kalau macam tu, kalau ada, adaaaaaa la, kalau takde takde laaaaaaaaaa. Bunguk tak? Suke2 je jwb cmtu, bukan nye nak cakap cuba betulkan balik or refund ke ape. Suke2 je takmo tggjawab kalau duit aku ilang. Lahanat betul jantan nih. Geramnye aku. Aku nyumpah2 melalui penulisan di blog jelah, sebab aku tgh sabar ni, takmau sebut benda tak elok melalui mulut. Harapkan aku tgh pregant je ni, kalau taaaaaaaaaaaaaaaaaak harus aku sumpah seranah pakcik tu balik. nak je tadik aku cakap hoiii ko ni kurang ajar betul. cakap dengan nada menjerit2 mcm nak marah aku plak. Padahal aku cakap elok2 je ngan dia. Pastu dia cakap, kalau dapat balik pun duit awak tu seminggu kot baru dapat. Cilanat betul, abis sewa umah aku ni bila nak masuk akaun tuan rumahnye..melampau betul telan duit org sampai seminggu. Alrajhi bank penah jugak masalah camni, tapi within 24 hours diorang ganti balik duit. pastu cakap pon sopan je. Memang kurang ajar betul.

Ahhhhhhhhhhh aku tgh tension ni dah la sakit tulang rusuk ni, geram kat jantan puaka ni lagi. Sabar sabar..........camni niiiiiiiiii aku memang dh takleh nak sabar. Ughhhh!!!!!

2 comments:

ReeNDu said...

Mmg bongok sgt..aku skang da kuat emo..klo aku jd ko mungkin time tu aku da jerit kot..tahap kesabaran aku mmg nipis skang ni..

pestisid said...

tu lah pasal..aku dh ketap2 bibir dh masa tu tapi aku skang ni kene behave skit sbb tgh bawak perut ni. kang x pasal2 aku kena sound kat org sekeliling plak..aku nak mntak report reference num pon x nak bagi..ape kes?